Laatste Nieuws RijnRund®
Gepubliceerd: maandag 03 september 2012 18:40

RijnRund® in de collegebanken
Onlangs was Marcel Wouters aanwezig op de Faculteit Diergeneeskunde op de Uithof in Utrecht.

Onderstaand artikel hierover was deze week te vinden in het Bunniks Nieuws:

UTRECHT/HOUTEN – In de zomervakantie was Marcel Wouters uit Houten, eigenaar van RijnRund®, aanwezig op de Faculteit Diergeneeskunde op de Uithof in Utrecht. Niet om zelf te leren, maar als gastspreker voor de veeartsen in spé. Toen Marcel Wouters zijn presentatie begon met: “Wie goed naar mij luistert en de informatie goed onthoudt gaat als volledig gediplomeerd rundvleesspecialist naar huis”, was het direct muisstil in de zaal.

Door middel van een heldere presentatie kon Wouters de afstuderende veeartsen alles vertellen over onder anderen de processen die zich afspelen in met name de spieren tijdens en na de slacht van het rund. Juist omdat Wouters zijn eigen koeien grootbrengt in de Kromme Rijnstreek en in eigen beheer verwerkt, beschikt hij ook over een enorme kennis van rundvlees. De studenten waren allemaal verbaasd dat er niet een specifiek koeienras is dat voor kwaliteit zorgt. En ook dat het rijpen van vlees van essentieel belang is en voor topkwaliteit zorgt.

“Juist omdat Wouters boer en slager is weet hij als geen ander waar je op moet letten om kwaliteitsvlees te leveren. Hij is een echte specialist, we hebben veel van hem geleerd” was de reactie van een aankomend veearts.
Marcel Wouters bij Diergeneeskunde Utrecht