Laatste Nieuws RijnRund
Gepubliceerd: zondag 05 december 2010 11:28

RijnRund.nl feliciteert Kromme Rijn Fruit met de titel 'held van ZTRDG'

Jacob en Eveline Westeneng van Plattelandwinkel De Achterdijk zijn uitgeroepen tot helden van ZTRG.

Wat is ZTRDG.nl?
Zaterdag is de lekkerste dag van de week. Geen zeurende wekker, lekker langzaam wakker worden en daarna uitgebreid ontbijten en bladeren door een dubbeldikke zaterdagkrant. Het is de enige dag in de week waarop je de vrijheid voelt om vooral te doen waar je zin in hebt. In je eigen tempo. Op je eigen manier. Dat noemen wij het zaterdaggevoel. Op zaterdag genieten we met z’n allen nét iets meer van het leven, zeker als het om lekker eten gaat. Dan nemen we de tijd om iets bijzonders op tafel zetten en daar helpen wij je graag een handje bij. 

ZTRDG.nl is een site met recepten. Recepten om je te laten koken met datgene wat het seizoen te bieden heeft. Met lokaal geproduceerde en (liefst) biologische ingrediënten.
ZTRDG heeft je – naast die recepten – nog veel meer te bieden. ZTRDG wijst je namelijk ook de weg. Naar tuinders, boeren, imkers, boerderijwinkels, pluktuinen, vissers, bakkers, slagers en kaasmakers. Mensen die – net als wij – met hart en ziel bezig zijn met goed, vers en mooi eten.
Kortom, ZTRDG weet waar je bij jou in de buurt de lekkerste dingen haalt. En door wie ze gemaakt worden.
Welkom bij ZTRDG wat de boer wél kent! Voor meer informatie over ZTRDG.nl klik hier.

Heldendaad?
Telen fruit. Heel veel peren (Conference en Doyenne du Comice), maar ook appels, pruimen en kersen. Jacob en Eveline zijn ooit begonnen met pachten en kochten elk jaar een stukje erbij. Toen ze vorig jaar een eigen boerderij kochten en ineens 31 hectare grond hadden, was het tijd voor een nieuwe aanpak. Peren blijven de kern van hun bedrijf, maar ze willen zich ook gaan richten op bijzondere oude fruitrassen en fruitproducten. De peren zijn voor de supermarkt, in hun eigen boerderijwinkel komen de specialiteiten. Dit jaar hadden ze bijvoorbeeld sterappeltjes, Sweet Caroline en Winterrietpeer, een mooie, grote stoofpeer die makkelijk schilt en mooi rood kleurt. Komend jaar wordt een deel van de boomgaard gerooid en komen er nog meer oude rassen bij.

Waar?
Aan de Achterdijk in Bunnik, vlakbij Utrecht. Daar ligt langs de meanderende Kromme Rijn een prachtig en uiterst vruchtbaar gebied waar je struikelt over de telers die aan huis verkopen. Onder de naam Kromme Rijn Fruit verkopen Jacob en Eveline (streek)producten in hun Plattelandwinkel De Achterdijk.

Jacob en Eveline Westeneng

Wat koopt ZTRDG bij Jacob en Eveline?
Fruit. De sterappeltjes zijn helaas op, maar er zijn nog Winterrietperen, zoete stoofappels en sappige Coxen. Daarnaast slaan we vijfliter-saptappen appelsap en appel-perensap in – heel erg lekker en altijd veel te snel weer op. Last, but not least zijn we blij met de appelperenjam die Eveline zelf heeft ontwikkeld. Daar zitten verschillende soorten appels en peren in, maar ook een vleugje sinaasappel, kaneel en rozijnen.

Waar rijden Jacob en Eveline zelf voor om?
Die zijn allebei enorm enthousiast over RijnRund vlees, een mooi regionaal product van een zelfslachtende boer. Marcel Wouters laat zijn koeien de hele zomer buiten grazen, kalfjes blijven zes maanden bij de moeder en de koeien zijn doorgaans vier jaar of nog ouder voor ze - vakkundig - geslacht worden. Dat levert prachtig rundvlees op dat wordt afgezet via landwinkels. Die van Jacob en Eveline bijvoorbeeld.

Je vindt Kromme Rijn Fruit en Plattelandwinkel De Achterdijk aan de Achterdijk 25 in Bunnik.